Skip to content Skip to footer

Cames cansades i varius

La sensació de cames cansades es caracteritza per la pesadesa a les cames en intentar moure-les, caminar o pel simple fet de restar de peu. La simptomatologia pot donar-se en forma de rampes, formiguejos, picor i un dolor inespecífic, no necessàriament intens ni localitzat. En alguns casos també s’observa una inflor als turmells i panxells de la cama. Això redueix la qualitat de vida de les persones que ho pateixen.

Un dels principals motius de les cames cansades és la insuficiència venosa, que provoca que les venes tinguin dificultat per retornar la sang de les cames al cor. És per això que s’acumula sang en les zones inferiors de les cames, fins i tot amb l’aparició de varius.

A continuació et donem alguns consells per millorar la simptomatologia:

  • Hidrata’t! Beu aigua amb regularitat i hidrata també les teves cames amb una bona crema. Després d’una llarga jornada, et pot anar bé estirar-te amb les cames elevades.
  • Evita la calor. Les dutxes d’aigua freda milloren la simptomatologia.
  • Controla l’excés de pes i mantingues una dieta equilibrada. Pots reduir la ingesta de sal i greixos saturats i incrementar la ingesta de fibra.
  • Alguns complements alimentaris et poden ajudar a reduir la simptomatologia.
  • Evita la roba ajustada, ja que dificulta el retorn venós. Posa’t mitges de compressió i evita les sabates de taló.
  • Practica esports com la natació o la bicicleta estàtica, ja que afavoreixen el retorn venós.

Si pateixes de cames cansades, vine a la farmàcia i pregunta’ns en què et podem ajudar!