Skip to content Skip to footer

La importància d’una bona alimentació

Tenir una dieta saludable és important per a tots a qualsevol edat. Els nens i adolescents necessiten una bona nutrició per a contribuir al seu creixement i desenvolupament. Els adults també han de menjar bé per a conservar una bona salut al llarg de les seves vides. Els estils de vida moderns poden suposar un repte en la presa de bones decisions quant a la dieta i nutrició. Les dietes saludables inclouen les vitamines i minerals que els nostres cossos necessiten perquè funcionin i es mantinguin saludables. A més, una dieta saludable proporciona suficients calories per a donar-nos l’energia que necessitem per a viure cada dia. Si les nostres dietes són deficients en nutrients o proporcionen molt poques o massa calories, és possible que desenvolupem problemes de salut. També se’ns recomana a eliminar el consum innecessari de sal, sucre i greixos de la nostra dieta. Les persones que estiguin embarassades, en període de lactància o tinguin una afecció mèdica haurien de parlar sobre les necessitats dietètiques especials que hagin de tenir en compte.

Maneres de millorar la seva dieta

Té problemes per a consumir una dieta deliciosa, balancejada i saludable?

Vostè no està sol. Les nostres ocupades vides poden fer que menjar de manera conscient i saludable sigui difícil. A continuació li presentem algunes idees per a millorar la seva alimentació i la de la seva família. No ha de posar en pràctica totes aquestes idees al mateix temps. Intenti fer un canvi alhora.

Aprengui a cuinar: Cuinar per a vostè i la seva família li estalvia diners i li proporciona màxim control sobre la seva dieta.

Llegeixi la informació nutricional i els ingredients: Molts plats del menú dels restaurants i menjars preparats, fins i tot les que es mostren com a “saludables” poden ser sorprenentment altes en calories al mateix temps que proporcionen poc, si algun, valor nutricional.

Aprengui a “calcular a simple vista” les porcions: Molts de nosaltres no portem una balança per a aliments on anem durant el dia, la qual cosa fa que el control de porcions sigui difícil.

Proveeixi’s d’aliments saludables: Vostè i la seva família estan més predisposats a menjar una dieta rica en nutrients quan hi ha aliments saludables a la seva casa i llestos per a menjar. Planegi les compres amb anticipació. Faci una llista abans de dirigir-se al supermercat i mai compri quan senti gana.

Consulti amb el seu metge i/o nutricionista: El seu metge li dirà quins són els menjars que ha d’evitar, l’ajudarà a establir metes realistes sobre el seu pes i l’orientarà en cas que necessiti suplements nutricionals. Un nutricionista pot ajudar-lo a elaborar un pla de menjars saludables i li ensenyarà estratègies per fer un pla a llarg termini.